Анна Гин е журналистка и писателка, живее в украинския град Харкив. Тя

...
Анна Гин е журналистка и писателка, живее в украинския град Харкив. Тя
Коментари Харесай

Светът е черно-бял!

Анна Гин е журналистка и писателка, живее в украинския град Харкив. Тя даде особено позволение на Клуб Z да разгласява Дневника ѝ на български.

9 октомври 2023 година

- Светът не е черно-бял, Аня, ме убеждаваше току-що един прочут от Германия. - Трябва да се регистрира и историческия подтекст и, с изключение на това…

Мъжът запецна.

- Нещата не са еднозначни? - подсказах му края на фразата. (След нахлуването на съветските войски в Украйна овчедушните публицисти в съветските медии се опитваха да лавират по въпроса, с цел да не влизат в спор с властта, таман с това изречение. То стана нарицателно за двуличие и „ безконфликтност “ - бел. прев.)

Той се съгласи.

Обсъждахме обстановката в Израел. Под „ обстановката “ разбирам тероризма на радикалисти-палестинци, разстрела на мирните поданици от ислямската формация " Хамас ".

Разбира се, не съм нито историк, нито политик, аз съм просто жена и мястото ми е в кухнята, да.

Но, кажете ми, в какъв исторически контекст трябва да си движимост, с цел да оправдаеш убийството на невъоръжени младежи по време на празничен музикален фестивал?

Какви географски тънкости би трябвало да проумееш, с цел да оправдаеш мъчения, принуждение и мародерство?

Образованите аналитици, съществено разсъждаващи на тематика „ изконно-палестинските територии “, позоваващи се на Османската империя – чувате ли се какви ги дрънкате?

Хитлеристите-нацисти, жонглирайки с сходни причини, изграждали газовите камери.

Хора, озаптете се!

Личният ми манифест през днешния ден е:

Светът е черно-бял.

Всичко е изцяло еднопосочно.

Варварите, нахлуващи в твоя дом с оръжие, би трябвало да бъдат унищожени.

Слава на Украйна! Ам Израел Хай! (Народът на Израел е жив!).
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР